EU-medel höjer besöksnäringens kompetens

Driver du ett företag inom besöksnäring eller turism? Passa då på att anmäla dig till en digital utbildning som är helt kostnadsfri och fokuserar på att höja kompetensen hos medarbetare inom värdskap och besöksnäring.

Senast den 30 juni behöver du ha anmält ditt intresse för utbildningen Kompetens Destination Halland. Efter det är första steget en obligatorisk webbaserad värdskapsutbildning som tar ungefär en timma. Efter det är deltagarna kvalificerade och kan välja att delta i andra utbildningar. Det enda kravet för att vara med, är att all utbildning ska ske på betald arbetstid. Utbildningarna i sig är gratis.

- Utbildningarna passar såväl enmansföretag som större arbetsgivare. De passar alla som i sin yrkesroll kommer i kontakt med besökare eller turister, säger Anna Frykman som är utvecklare av besöksnäring på Kungsbacka kommuns näringslivsenhet.

EU-medel

Utbildningssatsningen som koordineras av Region Halland bekostas av EU-medel. Totalt finns det 2 400 platser som erbjuds alla företag i Halland som inriktar sig på besöksnäring.

- Det kan vara allt från säsongsbetonade arbeten som guideverksamhet eller sommarkaféer till bed and breakfast och konferensverksamhet. Alla som i sitt jobb ägnar sig åt värdskap och att välkomna människor har stor behållning av den här utbildningssatsningen, menar Anna Frykman.

Läs mer om Kompetens Destination Halland

Kontakta gärna

Projektledare Jonas Larsson, Region Halland
jonas.j.larsson@regionhalland.se
073-306 00 29