Tema klimat på internationellt möte

För någon vecka sedan stod Naturvetenskapsprogrammet på Aranäsgymnasiet som värd för ett Erasmus+-möte inom projektet Think, act, go...green. Gymnasieskolan gästades av elever och lärare från skolor i Belgien, Turkiet och Portugal.

Mötet var ett så kallat ERASMUS+-projekt och handlade om klimatet och klimatförändringarna i världen. Fokus för diskussionerna var hur energi och energiproduktionen påverkar klimatet. Bland annat besöktes Ringhals och Sveriges största vindkraftverk Big Glenn.

Visade upp Kungsbacka

- Eleverna tycker det är kul att få träffa ungdomar från andra länder, träna på att prata engelska och diskutera hur det är att gå i skolan och vara ung i Sverige jämfört med andra länder i Europa. De tyckte också det var roligt att få visa upp vår fina skola, Kungsbacka och vår rena natur, säger Anna Wallergård, lärare på Naturvetenskapsprogrammet på Aranäsgymnasiet.

Utvecklar sin sociala kompetens

- Eleverna utvecklar bland många andra saker sin sociala kompetens och förmåga att ta ansvar. Men den största vinsten är att de också får en ökad självkänsla och tro på sig själva; det blir bekräftat att de är entreprenöriella och står sig väl i Europa både språkligt och vad gäller andra kompetenser, avslutar Anna.  

Projektet pågår mellan 2016 och 2018. Näste möte går av stapeln i Portugal i oktober.

Läs mer om Erasmus+