Torsdagsgruppen har utställning på Elektronen

Torsdagsgruppen har skapat en fotoutställning med tema glädje på Elektronen. I helgen hade de vernissage under festivalen Queer up.

Det pågår en febril aktivitet på allaktivitetshuset Elektronen när deltagarna i Torsdagsgruppen hänger sin fotoutställning med tema glädje. Det är mitt under Queer up-festivalen och samtidigt pågår en spelkväll med föreningen Sverok, en utställning med Tingbergsskolan och en kreativ verkstad. Gruppens fotoutställning ska vara klart till lördagen, då det är vernissage på Elektronen under festivalen.

Torsdagsgruppen är ett gäng unga vuxna som kommer från olika gruppboenden runt om i kommunen. Varje torsdag träffas de för att göra olika fritidsaktiviteter tillsammans.

Deltagarnas egna idéer styr

– Alla ska få plats i vår verksamhet och det är deltagarnas idéer som styr, säger ungdomskonsulent Anna Gustafsson.

Tanken är att Torsdagsgruppen ska vara en del i den vanliga fritidsverksamheten och kunna delta i det utbud och de möjligheter som erbjuds där.

– Tidigare var vi på Kollaskolan, men nu har vi flyttat verksamheten till Elektronen som är en öppen möteplats där alla människor träffas oavsett funktionalitet eller ålder, säger ungdomskonsulent Sanna Tidflo.

Johanna Barklund ska ställa ut sina bilder för första gången. Hon gillar och att fota djur och tycker att det ska bli kul med vernissage. Annars är hon väldigt filmintresserad, har koll på alla filmpremiärer och planerar att se hela 50 filmer under hösten.

– Det roligaste med Torsdagsgruppen är träffa andra och umgås, säger hon.

Mikael Sandberg ställer också ut sina bilder och är lite nervös över vad besökarna ska tycka om bilderna. Han fotar mycket på fritiden. Hans favoritställe i Kungsbacka är Kungsbackaskogen och favoritmotiven är växter och djur. Hans dröm är att hoppa fallskärm och det vill han göra när han fyller 30 år.

Här kan du läsa mer om fritid för dig med funktionsvariationer.