Vem vill du ge Kungsbacka arkitekturpris 2017?

Nu är det bara några dagar kvar att nominera till Kungsbacka arkitekturpris 2017. Prisutdelningen sker i samband med skördefesten på Tjolöholms slott den 7–8 oktober där inte bara vinnarna, utan även de som lämnar förslagen, kommer att uppmärksammas. Lämna ditt förslag senast den 28 maj.

Sedan i fjol är priset uppdelat i två, ett för bästa bostadshus och ett för bästa stadsmiljö. Vinnarna röstas fram av allmänheten efter att en jury har valt ut tre förslag i varje kategori. Omröstningen kommer att ske i höst. Prisutdelningen sker i samband med skördefesten på Tjolöholms slott den 7–8 oktober där inte bara vinnarna, utan även de som lämnar förslagen, kommer att uppmärksammas.

Skicka in ditt förslag

Senast den 28 maj 2017 vill vi ha ditt förslag. Skriv gärna varför du föreslår denna byggnad/stadsmiljö och ange namn, adress, telefon och e-post. E-posta ditt förslag till info@kungsbacka.se eller skicka det till:

Kungsbacka direkt
Kungsbacka kommun
434 81 Kungsbacka

Märk kuvertet med Kungsbacka arkitekturpris.

Du kan även lämna ditt förslag på Facebook. Det gör du genom att kommentera inlägget som du hittar här.

Bidraget du föreslår ska inte vara äldre än fem år. Eventuella bygglov och detaljplaner som rör byggnaden eller utemiljön ska ha vunnit laga kraft.

Kungsbacka bostadshuspris

Priset delas ut till ett nyligen färdigställt enbostadshus eller flerbostadshus som är nybyggt eller ombyggt. Byggnaden ska bedömas utifrån:

  • hur väl den är anpassad till stads- eller landskapsbilden och platsens kulturvärden
  • vilka boendekvaliteter den ger
  • om den har hög kvalitet och omsorg i detaljutformning och materialval
  • om den är en god representant för nutida och miljöanpassad arkitektur

Kungsbacka stadsmiljöpris

Priset delas ut till en nyligen färdigställd byggnad eller utemiljö som är nybyggd eller ombyggd. Det kan vara en privat eller offentlig byggnad eller grupp av byggnader, ett stadsrum eller ett parkrum som bidrar till en trivsammare miljö i Kungsbacka. Byggnaden eller utemiljön ska bedömas utifrån:

  • hur väl den är anpassad till stads- eller landskapsbilden och platsens kulturvärden
  • om den har hög kvalitet i utförandet
  • om den är en god representant för nutida och miljöanpassad arkitektur eller landskapsgestaltning

Läs mer om Kungsbacka arkitekturpris och tidigare pristagare