Vinnarnas klassresa

"Idag fick vi gå till skolan lite tidigare än vanligt. Vi gick till skolan tidigare för att vi skulle hinna med bussen. Bussen gick från Bräckaskolan till Kungsbacka station. På stationen gick vi på tåget nästan direkt. Så åkte vi till Göteborg."

Så börjar brevet från klass 4A på Fjärås Bräckaskolan. Det var 4A som vann slogantävlingen om våra nya vattenflaskor, och priset var ett besök på Universeum i Göteborg.

Brev från Bräckan

Med på resan var även Monica Neptun (L), ordförande i nämnden för Teknik som ansvarar för det kommunala dricksvattnet. Så här fortsätter brevet om resan som ägde rum i förra veckan:

När vi kom fram så gick vi till Universeum. På väg till Universeum så gick vi förbi Liseberg. När vi kom fram så fick vi vänta en liten stund innan vi fick gå in. När vi kom in så fick vi våra biljetter så att vi kunde kolla på alla djuren. Vi fick en väldigt bra guide som visade oss alla vattenlevande djur som dom har där. Hon pratade också om klimatförändringen och klimatföroreningar. Vi fick göra några expriment som handlade om klimatförändringen.

I regnskogen

När hon var klar så fick vi gå runt själva och vi fick en tid av Nina som vi skulle samlas för att äta. Vi var mycket i regnskogen men vi kollade också på mycket annat. Men dom flesta var i ett område där man kunde bygga hus och andra saker av skumgummi plattor. Det fanns ett utmanings rum där många var och utmanade sig själva och varandra. Vi åt mat som vi hade med hemifrån. Sen fick vi leka och kolla på djur tills vi gick till affären. Vi hade med oss 50 kr var som vi kunde köpa något vi ville ha. Många köpte en stress banan. Vi var i affären i ungefär 20-30 minuter. Många fick vänta utanför i ungefär 15-20 minuter. Det var väldigt kul där och vi var där i ca 3 timmar.

Till tåget

Äntligen kom Nina och dom sista eleverna från affären. Sen kom några tjejer som var 2 år äldre än oss dom kastade gamla kex på oss. Men dom flesta i klassen tyckte att det var roligt. När Nina hade kommit så gick vi tillbaka till tåget. Sen åkte vi hem på stationen så tog vi bussen till skolan.

MED VÄNLIGA HÄLSNINGAR 4A!!!"

Läs mer om slogantävlingen här.