Extrajobba som brandman i Kungsbacka eller Frillesås

Kungsbacka och Frillesås brandstation ingår i Räddningstjänsten Storgöteborg som nu söker fler personer som vill bli Räddningspersonal i beredskap, RiB. Att vara brandman i beredskap är ett viktigt extrajobb för dig som vill göra skillnad när det verkligen gäller.

Att vara räddningspersonal i beredskap i Kungsbacka eller Frillesås innebär att du, efter att ha kvalificerat dig och gått utbildningen, är i beredskap under en sammanhängande vecka var tredje vecka. Du kan under veckan som du är i tjänst dygnet runt kallas in till brandstationen och du har 5-7 minuter på dig att infinna dig. Uppdragen du kan kallas in till kan vara till exempel trafikolyckor eller bränder.

Om du vill ansöka

Du som är intresserad får genomgå ett antal tester, både psykiska och fysiska. Räddningstjänsten i Storgöteborg eftersträvar en blandning av personer med olika erfarenheter och kvalitéer. Alla med B-körkort är välkomna att söka. Det är Räddningstjänsten i Storgöteborg som anställer och sköter rekryteringen,  du kan läsa mer om vad det innebär att vara RiB och hur du ansöker här.

I Räddningstjänsten Storgöteborg ingår sex kommuner; Lerum, Härryda, Partille, Göteborg, Mölndal och Kungsbacka. Den operativa verksamheten består av elva heltidsstationer och åtta RiB-stationer. RiB-stationerna ligger i Lerum, Rävlanda, Hindås, Öjersjö, Mölnlycke, Donsö, Kungsbacka och Frillesås.