Sommarspecial med språkcaféet

Grillen är i full gång och arabisk popmusik ljuder över området. Det är sommarspecial med språkcaféet och ett 70-tal glada deltagare och medspråkare minglar utanför Fyren.

Varje tisdag träffas deltagarna inne på Fyrens bibliotek för att prata enkel svenska med varandra. Idag har hela språkcaféet flyttat utomhus för att mingla, grilla och dansa tillsammans i det vackra sommarvädret. Språkcaféet startade för två år sedan och blev snabbt en succé.

– Det brukar komma cirka 50–75 personer till språkcaféet varje gång, berättar Marie Björk och Eva Bergius från Kungsbacka bibliotek, som startade språkcaféet.

Det blir förstås mycket pratande, men det händer en hel del annat också på språkcaféet.

Inte bara snack

Varje termin finns ett program med olika saker som händer på språkcaféet. Under våren har deltagarna bland annat fått prova på brädspel, varit på konstvisning och tillverkat egna namnknappar.

– Till hösten kommer vi bland annat att starta upp en gemensam bokcirkel för både deltagare och medspråkare. Vi kommer också att få lyssna till Lis Hellström från förvaltningen för Teknik som lär oss hur vi värnar om vår miljö, berättar Marie Björk.

Toppen med språkcafé

Midyan Alali kom till Sverige från Syrien för ett år sedan tillsammans med sin son. Han började komma till språkcaféet för fyra veckor sedan och tycker att det är toppen.

– Jag tycker om Sverige, Kungsbacka är en mycket bra kommun. Jag vill träffa fler svenskar, lära mig mer om Sverige och bli bättre på svenska, säger Midyan.

Roligt att vara medspråkare

Birgitta Robinson har varit medspråkare på caféet i cirka 1,5 år.

– Det är enkelt att vara medspråkare och så oerhört positivt. Alla som kommer till språkcaféet är så öppna, glada och tacksamma. Jag vill verkligen rekommendera andra att bli medspråkare, säger Birgitta.

Är du intresserad av att bli medspråkare eller har frågor om språkcaféet?
Kontakta Eva Bergius, eva.bergius@kungsbacka.se, eller Marie Björk, marie.bjork@kungsbacka.se