Konstverk längs Kattegattleden

Under augusti och september kommer cyklisterna längs Kattegattleden i Kungsbacka kunna uppleva konst.

(X)sites är ett konstprojekt med temporär offentlig konst där ett trettiotal konstnärer tar plats i Halland, Skåne och Västra Götaland för att skapa platsspecifika konstverk utefter leden.

(X) står för det vi inte vet, sites står för platser, och excites = engagerar.

Platsspecifik konst innebär att konstnären tar en plats i anspråk, så att både det konstnären skapar på platsen och platsen blir konstverket.

Under hela juli månad kommer konstnärerna att arbeta på plats med sina konstverk och de färdiga konstverken invigs i augusti. Utställningen pågår sedan under augusti och september.

I Kungsbacka kommer tre olika konstverk att skapas av konstnärerna Segerberg + Sverdrup från Sverige/Tyskland, Rumen Dimitrov, Popa, från Bulgarien och Simon Gran Danielsson från Sverige.

- Vi är speciellt glada över de konstnärer som kommer att arbeta i Kungsbacka. Segerberg + Sverdrup har tidigare arbetat här och känner kommunen väl genom sin utställning i konsthallen och sitt samarbete med Hedeskolan 2013. Tillsammans med en internationellt arbetande konstnär och skulptör som Rumen Dimitrov, Popa, och Simon Gran Danielssons spännande konstnärskap, borgar det för riktigt intressanta projekt längs Kattegattleden, säger Simon Fagéus, konstutvecklare, Kungsbacka kommun.

Platserna där konstverken skapas är Prosten Cullbergs väg i Särö, Prästens Hälsokälla i Vallda och Kolla i Kungsbacka.

Projektet arrangeras av Konstnärscentrum Väst. Du kan läsa mer om projektet här

Vernissage

Den 5 augusti är det vernissage för (X)Sites och konstnärerna är ute vid sina verk och berättar om dem.

Kontakta gärna
Robert Hais, projektledare, (X)sites
Telefon: 0735-35 43 03
E-post: robert.h@a-priori.se