Ny chef klar för förvaltningen för Gymnasie- & Vuxenutbildning

Cynthia Runefjärd blir ny chef för förvaltningen för Gymnasie- & Vuxenutbildning. Cynthia har idag tjänsten som gymnasiechef i Kungsbacka kommun och tillträder som förvaltningschef 1 september 2017.

– Vi välkomnar Cynthia till sin nya tjänst. Med en lång chefskarriär bakom sig inom skola och arbetsliv och med erfarenhet av både ungdomsfrågor och individ- och familjeomsorg kommer hon väl till pass i den förändringsresa som vår gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltning är mitt i. Cynthia har visat prov på ett gott och utvecklande ledarskap och god leverans. Jag är väldigt glad att se henne gå vidare inom vår organisation, säger kommundirektör Ann-Charlotte Järnström.

Cynthia har tidigare arbetat som sektorschef för skolverksamheten i stadsdelen Majorna-Linné i Göteborg. Hon har också arbetat inom Hultsfreds kommun som bland annat förvaltningschef.

Utvecklande ledarskap

– Jag trivs väldigt bra i Kungsbacka kommun med den vision och målbild som finns. Det är mer eller mindre unikt att utvecklande ledarskap är en så tydlig förväntan på alla chefer i kommunen. Det passar mig, min ledarprofil och min kompetens väldigt bra, säger hon.

– Vår förvaltning är innovativ och ger människor möjligheter till livslångt lärande och att snabbt komma till nästa steg i livet och i arbetslivet. Dessa möjligheter kommer jag att vidareutveckla tillsammans med alla skickliga medarbetare och vi har goda förutsättningar att förbättra resultaten i hela förvaltningen om vi samarbetar över alla gränser, säger Cynthia.

Ny gymnasiechef rekryteras

En tillförordnad gymnasiechef kommer att tillsättas under slutet av augusti och rekrytering av ordinarie gymnasiechef startar omgående. Ny gymnasiechef ska vara på plats i slutet av året.

Nuvarande förvaltningschef för gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen Staffan Hallström kommer att jobba kvar med att stödja förvaltningens ledning året ut. Staffan meddelade under våren 2017 att han kommer att gå vidare till nya utmaningar varför rekryteringen av ny chef då inleddes.

Kontakta gärna