Hyr ut din bostad till en ungdom

Har du en bostad som står tom? Nu söker vi dig som vill hyra ut din bostad till ungdomar mellan 18 och 21 år som är i behov av ett varaktigt boende.

En del ungdomar som är redo för vuxenlivet och att få egen bostad, kan behöva lite extra hjälp. Ett varaktigt boende underlättar vägen in i vuxenlivet och är viktigt för att ungdomarna ska få en fungerande vardag. Ungdomarna har kontakt med kommunen och har av olika anledningar svårt att ta sig in på den öppna bostadsmarknaden.

Vi söker nu därför efter dig som kan tänka dig att hyra ut hyra ut ett rum, en lägenhet, en Attefallsbostad, korridorsboende, ett hus eller liknande. Oavsett boendeform är du välkommen att kontakta oss för att veta mer eller anmäla intresse.

Kommunen hjälper till

Du som är intresserad av att hyra ut en bostad får hjälp med detta av kommunen. Kommunen bistår med att hitta rätt hyresgäst, hjälper till att skriva hyreskontrakt, förmedla bostaden och ger vid behov hyresgaranti. Ungdomen hyr direkt av dig som hyresvärd. I övrigt gäller samma regler som för all typ av bostadsuthyrning.

Mer information

För att läsa mer om bostadsuthyrningen, klicka här.

Anmäl ditt intresse till någon av nedanstående

Enhetschef Catharina Roos
0300-83 52 99
catharina.roos@kungsbacka.se

Socialsekreterare Camilla Paun
0300-83 39 66
camilla.paun@kungsbacka.se

Socialsekreterare Beatrice Hygrell
0300-83 66 57
beatrice.hygrell@kungsbacka.se