Lärare sår frö till samverkan

Under tisdagseftermiddagen anordnade Aranäsgymnasiet och Beda Hallbergs gymnasium ett öppet hus för lärare. Målet var att lärarna som undervisar på gymnasieskolorna skulle få en ökad förståelse och insikt i de program som de vanligtvis inte undervisar på.

Bakgrunden till arrangemanget är ett påpekande från Skolinspektionen i våras om att en så kallad utlånad lärare, en lärare som undervisar en enstaka kurs på ett annat program, inte hade tillräckliga kunskaper om det program som de var utlånade till.

Relationsskapande är viktigt

- Det har tidigare förekommit att utlånade lärare till andra program inte har känt till programmets examensmål. Detta behöver vi ändra på och det är också det som är syftet med den här eftermiddagen. Vår förhoppning är att vi möjliggör tid för lärarna att samverka och se alla program och att man kan få kunskap om hur andra programlag arbetar. Relationsskapandet är oerhört viktigt för att eleven ska utvecklas och nå sin fulla potential, säger Erica Ekenmo, rektor på Beda Hallbergs gymnasium och Byggprogrammet på Aranäsgymnasiet.

Förutom att samverka mellan programmen bjöds det också på mingelmat. Även höstens nyanställda lärare på gymnasieskolorna fick en chans att presentera sig inför övriga personalen.