Nu startar nya föräldrastödskurser

Kungsbacka kommun erbjuder kostnadsfria föräldrastödskurser för föräldrar till barn 3-11 år, för tonårsföräldrar och för anhöriga till HBTQ+-personer.
Många föräldrar efterfrågar kunskap och verktyg för att kunna hantera sin roll som förälder. Kommunens kurser är kostnadsfria och leds av utbildade instruktörer. Vid varje kurstillfälle bjuder vi på kaffe, te och fralla.

Föräldrar till barn 3-11 år - Särö

I Särö startar vi en COPE-kurs för föräldrar som har barn 3-11 år. Vi erbjuder barnpassning i samma lokal för ett begränsat antal barn från 6 års ålder.

Kursen startar onsdag 6 september klockan 18-20 och är under åtta onsdagar framåt. Sista anmälningsdag är 30 augusti.

Tonårsföräldrar - Vallda

I Vallda startar vi en COPE-kurs för föräldrar med barn i tonåren. Kursen startar måndag 18 september klockan 18.30-20.30 och är under åtta måndagar framåt med uppehåll under höstlovet. Sista anmälningsdag är 11 september.

HBTQ+-träffar

Vi erbjuder också HBTQ+träffar för dig som är anhörig till en HBTQ+-person och vill träffa andra anhöriga och få lära dig mer om HBTQ. Träffarna handleds av barnmorska och familjerådgivare.

Träffarna är den 11 september, 2 oktober och 23 oktober klockan 18-20 i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler, Kyrkogatan 3 i Kungsbacka. Anmälan senast 6 september.

Anmälan

Anmäl dig till Anette Svensson, kontaktuppgifter finns längst ner på sidan.

Läs mer om föräldrastödskurser och Cope-metoden

Kontakta gärna

Hälsoutvecklare Anette Svensson
0300-83 49 03
anette.svensson@kungsbacka.se