Cecilia Angelbäck får Leva livet-priset

Cecilia Angelbäck, undersköterska inom hemtjänsten i Kungsbackas kommunala vård och omsorg får årets Leva livet-pris.

Cecilia Angelbäck får årets Leva livet-pris med motiveringen:

"För att med öppenhet, kvalitetstänkande och stort yrkeskunnande se möjligheter med att förbättra livet för våra kunder som har inkontinensproblematik. Med hjälp av TENA Identifi har vi utvecklat ett nytt arbetssätt som ökar möjligheten till bästa möjliga vård och omsorg och ökad livskvalité hos våra kunder.”

Digitalt verktyg ger kunderna ökad livskvalitet

Cecilia Angelbäck arbetar som undersköterska vid hemtjänsten i Hede/Älvsåker i Kungsbacka kommun. Under 2016 tog hon initiativet till att införa ett helt nytt sätt att mäta behovet av inkontinensskydd hos kunder – det digitala verktyget TENA Identifi. Verktyget används nu inom omsorgen och bidrar till ökad livskvalitet för våra kunder, bättre och smidigare arbetssätt för personalen och miljövinster genom minskat avfall.

Nu belönas hon för sitt initiativ i form av Leva livet-priset som delades ut i samband med tisdagens kommunfullmäktige av nämnden för Vård & Omsorgs ordförande Marianne Kierkemann (M).

Cecilia Angelbäck var mycket glad att få ta emot priset:

– Det känns roligt! Det är viktigt att vi börjar tänka på ett annorlunda sätt när det gäller inkontinens. Kunden får nu ett individanpassat skydd och det är det viktigaste resultatet av detta arbete, säger Cecilia. 

Läs mer om TENA Identifi

Fakta Leva livet-priset

Leva livet-priset inrättades 2007. Priset på 10 000 kronor ska gå till en person eller en arbetsgrupp som har bidragit till att ge äldre en bättre livskvalitet. Nomineringarna till priset görs av kommuninvånare och personal. Sedan utser nämnden för Vård & Omsorg pristagaren.

Kontakta gärna

Marianne Kierkemann, ordförande nämnden för Vård & Omsorg
0708-93 73 83 
marianne.kierkemann@kungsbacka.se