Föreställning sprider hopp om en hållbar framtid

Föreställningen HOPP! spelas på Kungsbacka teater 6 oktober klockan 19.00. Det är en föreställning med nyskriven körmusik med toner och klanger av en hållbar värld. Innan föreställningen och i pausen pågår en miljöutställning i foajén, där vi Kungsbacka kommun får chansen att visa vad vi gör för en hoppfull framtid.

HOPP! är en unik föreställning om det hållbara och det sårbara. Den hyllade föreställningen framförs av körer i Halland under ledning av Simon Ljungman.

- När vi fick chansen att göra den här utställningen i anslutning till föreställningen kändes det som en bra möjlighet att visa att vi i Kungsbacka faktiskt kommit långt i många sammanhang, säger Sven-Erik Bergström som är specialist hållbarhet.

I Kungsbacka växer framtiden och i alla våra verksamheter pågår ett intensivt arbete med att se över hur vi kan minska vår klimatpåverkan på olika sätt.

- Vi är en av Sveriges mest solcellstäta kommuner. Vi har hög förändringstakt när det gäller våra elbilar, vår kemikalieplan ställer stora krav på hur vi minskar kontakten med kemikalier i våra verksamheter och det är bara några exempel på det vi kommer visa mer av i vår utställning, berättar Sven-Erik.  

Dessutom har Kungsbacka kommun skrivit under Borgmästaravtalet för klimat och energi. Det innebär att vi ska minska utsläppen av koldioxid, eller andra växthusgaser, i kommunen med minst 40 procent till år 2030. Vi ska också öka vår klimattålighet genom att anpassa oss till klimatförändringarnas följder.

- Borgmästaravtalet är vår största utmaning som jag ser det, säger Sven-Erik. Medelgöteborgaren släpper idag ut 8 ton koldioxid per år. För att nå FN:s klimatpanels 1.5-gradersmål måste vi fram till 2045 vara nere på 2-3 ton per person. Därför ska vi också prata lite med konsertbesökarna om vad de kan göra för att se över sina egna vanor också.

Läs mer om Borgmästaravtalet här

Kontakta gärna