Kom och se alla bilder av Kungsbacka

Fototävlingen #mittkba blev en stor succé med över 1000 bidrag. Nu finns vepor med flera av bilderna utställda på Resecentrum och simhallen.

Den utlovade expon av bilderna som ingick i fototävlingen #mittkba som pågick under sommaren, finns nu på Resecentrum och i simhallens foajé. Frågorna vi ställde till deltagarna var:

  • Vad är det bästa med Kungsbacka?
  • Vad vill du bevara och utveckla?
  • Hur ser ditt Kungsbacka ut i framtiden?

Vi frågade – och fick över tusen svar. Dessutom gav sex ambassadörer, som verkligen gillar Kungsbacka och att driva verksamhet, praktiska exempel på hur de vill att kommunen ska utvecklas. Som Christine Friberg, stylist: ”Framtidens innerstad är för mig en pulserande och livfull plats med mysiga caféer, boutiquer och vintagebutiker, gärna med fokus på svenska varumärken. Eller tänk om man skulle kunna ha ett klädotek där de som vill kan lämna och byta klädesplagg med varandra? Det tror jag verkligen på, det skulle vara ett roligt och lite annorlunda sätt att handla på, samtidigt som det hade varit bra ur hållbarhetsperspektiv.”

Vem vinner?

Vinnarna i tävlingen ska nu utses. Tio bilder som fått flest röster ska bedömas av en jury. Hashtaggen #mittkba lever vidare, och så gör även dialogen mellan Kungsbacka kommun och invånarna i frågor om hur kommunen ska utvecklas i framtiden.

Läs mer om kampanjen #mittkba här.