Nytt hjälpmedel i Kungsbacka ishall

Som ett led i en mer jämlik ishall har vi nu monterat en No fall-bana i Kungsbacka ishall. No fall förbättrar förutsättningarna för konståkningen men också för särskolans elever som får bättre möjlighet att åka skridskor.

No fall - ett hjälpmedel

No fall är skenor fästa i taket ovanför isen i gamla ishallen, i skenorna sitter linor med fyra stycken selar. Med hjälp av selen kan konståkningen öva på mer avancerade hopp då konståkaren tar på sig selen och tränaren åker bredvid och håller i en lina.

Även särskolans elever får användning av No fall-selen eftersom personer med sämre balans får möjlighet att åka skridskor utan att vara rädd för att ramla på isen.

Festlig invigning

I förra veckan invigdes No fall-banan av Peter Söderberg (M) ordförande i nämnden för Fritid & Folkhälsa som symboliskt knöt ihop bandet med Mats Lönn rektor för grundsärskolan och en av tränarna i Kungsbacka konståkningsklubb.

Alla inblandade parter var mycket nöjda och stolta över att banan nu är på plats och att vi nu kan erbjuda en mer jämlik ishall - en ishall för alla.

Kontakta gärna

Verksamhetschef Bad idrott & motion Robert Andersson
0300-83 46 62 
robert.andersson@kungsbacka.se