Trollsländans förskola invigd

Kungsbacka växer och en ny förskola är invigd på Tölö ängar. Den nya förskolan har plats för 75-80 barn och startade sin verksamhet i augusti. Förskolan förespråkar en hållbar framtid med miljötänk. Under eftermiddagen den 28 september invigdes förskolan och den konst som fungerar som solskydd på byggnaden.

Under invigningen lämnade formellt nämnden för Service över byggnaden till nämnden för Förskola och Grundskola. Medverkande var politiker, chefer och medarbetare från de båda förvaltningarna.

Förskolechef Anja Degerman och verksamhetschef Maria Eriksson visade stolt upp sin nya förskola och hälsade alla välkomna. De berättade om resan från första spadtaget till att möblerna levererats, medarbetare som rekryteras och slutligen när alla barn äntligen började på den nybyggda förskolan.

De fyra hörnstenarna i vår arbetsplatskultur

Anders Ekström, ordförande i nämnden för Förskola & Grundskola, tog under invigningen emot fyra kramdjur som fastighetschef Ulrika Granfors, projektsamordnare Mikael Dahlquist och lokalförsörjningschef Maria Rosenberg överlämnade till förskolan. Varje djur symboliserar Kungsbacka kommuns fyra ledord i arbetsplatskulturen som står för, vi välkomnar, vi tänker nytt, vi samarbetar och vi levererar. Därefter hade barnen förberett en dansuppvisning utomhus på den rymliga altanen i trä. 

Konstverken fungerar som solskydd

Förskolan är utsmyckad med konst som även fungerar som solskydd på bygganden. Konstverken är monterad på glaspartier på utsidan av huset och två mindre utsmyckningar på båda gavlarna. Det är konstnären Hanna Hedman som står bakom installationen, hon deltog under invigningen och berättade om utsmyckningen och dess funktion.

Barnens matupplevelse 

Medarbetare från Service Måltid berättade hur de arbetar med kosthållning genom att involvera barnen. Susanne Gustavsson arbetar aktivt med trevliga upplägg genom färg och form i bufféer som väcker matlust. Matupplevelsen fyller en viktig funktion och ska även bidra till att barnen kan locka varandra att äta, testa och därmed upptäcka nya smaker. I en del att skapa en rogivande matupplevelse spelas lugn musik under lunchen. 

Hållbart sätt att leva

Förskolan ska genom medvetna val av metoder och material vara modell för ett hållbart sätt att leva. Förskolans vision är att tänka att man mår bra av att vistas i naturen och förlägger därför stor del av verksamhetens aktiviteter i utemiljön. Utegårdens materialet består bland annat består av trä som ska vara robust och tåligt och med en lång livslängd. På taket finns solceller och utemiljön består bland annat av flis. Invigningen avslutades med rundvandring i lokalerna. 

Kontakta gärna

Förskolechef Anja Degerman,
0300-83 64 02
anja.degerman@kungsbacka.se