Unga lämnar förslag i Barbrobetalar-kampanjen

2-29 oktober pågår kampanjen Barbrobetalar. Då kan ungdomar i åldern 14-20 år lämna förslag och rösta på förslag till förbättringar i kommunen.

De förslag som får flest röster under kampanjen går vidare till ett rådslag med berörda politiker och beslutsfattare. Rådslaget äger rum 29 november klockan 18 på kulturhuset Fyren. Alla är välkomna att komma och lyssna.

Följ röstningen

Förslagen som kommer in kan beröra alla politikområden, skola, fritid, miljö och mycket annat. Alla förslag får ett svar, oavsett antal röster. Håll gärna utkik på Barbrobetalars förslagssida. Här kan du se alla förslag och följa röstningen från och med måndag 2 oktober.

Barbrobetalars förslagssida

Demokratiutbildning för årskurs åtta

Under tiden som kampanjen pågår är kommunens ungdomskonsulenter ute på skolorna och informerar om Barbrobetalar. Alla elever i årskurs åtta får dessutom en demokratiutbildning där de bland annat får reda på hur kommunen är uppbyggd och vilka sätt som finns att påverka på i kommunen.

Här kan du läsa mer om Barbrobetalar och om genomförda förslag

Kontakta gärna

Utvecklare Nedim Kirlic
0300-83 78 50
nedim.kirlic@kungsbacka.se