Yrkesprogrammen on tour

Just nu befinner sig yrkesprogrammen på Elof Lindälvs gymnasium och Aranäsgymnasiet på roadtrip. Under två veckor besöker elever och lärare på programmen ett flertal av högstadieskolorna i Kungsbacka kommun.

Femte året i rad

Det är femte året i rad som yrkesturnén genomförs och totalt kommer yrkesprogrammen att stanna till på åtta högstadieskolor under två veckor. Årets roadtrip inleddes i måndags med ett besök på Varlaskolan.

Mångfald av yrkesutbildningar

Syftet med yrkesturnén är att visa upp mångfalden av yrkesutbildningar som finns i Kungsbacka och bidra till att grundskoleelevernas studie- och yrkesval inte begränsas av kön eller av social eller kulturell bakgrund. Turnén ger också eleverna i grundskolan en chans att få en inblick i vad en utbildning på ett yrkesprogram kan ge för möjligheter i framtiden.

Turnéplan

Måndag 25 september: Varlaskolan
Tisdag 26 september: Toråsskolan
Onsdag 27 september: Särö skola
Torsdag 28 september: Kapareskolan
Fredag 29 september: Älvsåkersskolan

Måndag 2 oktober: Hålabäcksskolan
Tisdag 3 oktober: Fullriggaren
Onsdag 4 oktober: Smedingeskolan