Ella hyllar personalen

När de äldre själva får tycka till ger de gott betyg till kommunens äldreomsorg. 99-åriga Ella Wentrup som bor på Signes hus i Kungsbacka är en av alla våra nöjda kunder.

Varje år görs den rikstäckande enkätundersökningen ”Vad tycker de äldre om äldreomsorgen”. Resultat från undersökningen, som Socialstyrelsen står bakom, visar att en majoritet, 84 procent, av de som svarat på undersökningen och som bor på vård- och omsorgsboende i kommunal regi är nöjda. Det är högre än riksgenomsnittet.

99-åriga Ella Wentrup flyttade in för ungefär fyra år sedan och har trivts utmärkt sedan första dagen hon klev in på Signes hus vård- och omsorgsboende.

- Ni tar så väl hand om mig, säger Ella Wentrup uppskattande till personalen.

Flyttade närmare familjen

Ella Wentrup bodde tidigare i Malmö men eftersom dottern och hennes familj bor i kommunen så ville de komma närmare varandra och Ella ansökte om att få komma till Signes hus. Hon tycker det är trevligt med de gemensamma måltiderna och upplever att det är en trygghet med personal som är på plats dygnet runt.

- Jag skulle inte vilja bo själv. Om det är något så ringer jag bara på klockan och då kommer de springande direkt, säger hon.

Älskar sina korsord

Helst spenderar hon större delen av dagarna i sin lägenhet där hon låter pennan gå varm när hon löser korsord.

- Jag har löst korsord sedan jag var väldigt liten. Jag tycker det är ett bra sätt att hålla igång. Utan mina korsord skulle det inte vara roligt att leva, säger Ella Wentrup.

Helene Ljungqvist, verksamhetschef för Boende och Hemsjukvård, blir både glad och stolt över resultatet i undersökningen.

- Vi ligger över genomsnittet i riket på i stort sätt alla delar här i Kungsbacka. Detta tack vare våra fantastiska medarbetare, säger Helene Ljungqvist. 

Kontakta gärna

Verksamhetschef Helene Ljungqvist
0300-83 81 92
helene.ljungqvist@kungsbacka.se