Många vill vara vikarie hos oss i sommar

Just nu pågår rekryteringen av sommarens semestervikarier och som en del i kampanjen att hitta vikarier har kommunen besökt både Elof Lindälvs gymnasium och Aranäsgymnasiet i veckan. Många ungdomar passade på att lämna in en intresseansökan för sommarjobb.

Kungsbacka kommun behöver semestervikarier inom en rad olika yrkeskategorier men kanske främst inom vård och omsorg. Det kan till exempel handla om att arbeta på ett vård- och omsorgsboende, i hemtjänsten eller som personlig assistent. Under onsdagen stod personal från kommunens bemanningscenter samt vikarieenheten på Elof Lindälvs gymnasium och idag, torsdag, har de varit på Aranäsgymnasiet för att berätta för ungdomarna att de kan söka jobb hos oss.

Stort utbud av yrken

- Vi berättar vad vi har att erbjuda och att det finns över 200 olika sorters yrken inom kommunen. Som vikarie får de erfarenhet av att jobba med människor, att jobba i grupp och att ta ansvar, säger Inger Hultman Borgström på bemanningscenter.

- Det är bra att det syns på cv:t att man har gjort något. Och har man väl fått in foten i en så stor organisation som kommunen så är det lättare att ta sig vidare och få ett annant jobb, säger Ylva Petersson på bemanningscenter.

Den som vill sommarjobba inom kommunen måste ha fyllt 18 år när sommarjobbet börjar och för den som inte är svensk medborgare krävs ett arbetstillstånd. Det handlar om cirka 800 personer som behövs under semestertiden för att täcka upp när den ordinarie personalen har ledigt.

Ett gäng killar som läser på vård- och omsorgsprogrammet på Aranäsgymnasiet visade stort intresse för att bli vikarier och fyllde i en intresseanmälan så att kommunen kan ringa upp dom och boka in en intervju.

- Jag vill få erfarenhet av att jobba inom vården och tjäna extra pengar, säger Abdirahaman Omar, som fick medhåll av sin klasskamrat.

- Det är tråkigt att bara vara hemma på sommar, det är roligare att jobba och tjäna pengar, säger Mahdi Gorbani.

Ungdomar uppskattar besöket

Rekryteringspersonalen fick även komma in till ett par skolklasser och berätta om att det finns sommarjobba att söka. Maja Alkhagen och Lisa Danielsson, som både läser på Beda Hallbergs gymnasium som huserar i Aranäsgymnasiet, tyckte att det var trevligt att få besök.

- Det blir mer personligt att man får en kontakt med en person. Jag tycker att det låter intressant att sommarjobba i kommunen. Förra sommaren arbetade jag på Mölndals sjukhus i köket, säger Maja Alkhagen.

- Jag tycker att det låter intressant att jobba både inom vård och omsorg men även som vikarie inom förskolan, säger Lisa Danielsson. 

Här kan du läsa mer om hur det är att sommarjobba hos oss eller hur du söker! 

Kontakta gärna

Bemanningscenter
bemanning.rekrytering@kungsbacka.se

Vikarieenheten Vård & Omsorg
0300-83 66 66
vikarieenheten.vardomsorg@kungsbacka.se