Nya utbildningar på Yrkeshögskolan Kungsbacka

Under fredagen presenterade Myndigheten för yrkeshögskolan vilka ansökningar som beviljats och därmed får ingå i yrkeshögskolan med en första start under hösten 2018.

Yrkeshögskolan i Kungsbacka har beviljats att starta utbildningarna Hiss- och rulltrappstekniker samt CAD-konstruktör produktutveckling mekanik/plast. Sedan tidigare är det också klart att utbildningen redovisningskonsult startar efter sommaren.

- Det är väldigt roligt att vi får fortsätta med utbildningen CAD-konstruktör och att vi nu även får möjligheten att starta utbildningen hiss- och rulltrappstekniker. En utbildning som vi är ensamma om i Västsverige, säger Sofia Rådström, rektor på Yrkeshögskolan Kungsbacka.

Myndigheten för yrkeshögskolan har denna gång beviljat 525 utbildningar med totalt 36 000 nya utbildningsplatser. Det innebär den högsta beviljandegraden någonsin. Besluten är en del i den historiska expansion som yrkeshögskolan just nu genomgår. Sett till antal studerande förväntas yrkeshögskolan i Sverige växa från dagens 50 000 till 70 000 studerande fram till 2022.

Läs mer på Myndigheten för yrkeshögskolans webbplats