Bild framtagen av PP Arkitekter (utformning baserad på tidigare förslagshandlingar framtagna av Norconsult). Kungsbacka sportcenter, vy mot badhusets foajé med entrétrappa oh relaxterass. Den skissade vyn redovisar tänkt inriktning på färgsättning och byggnadens volym.

Nytt badhus - nu bygger vi!

I april sätter vi spaden i jorden för att börja bygga Kungsbackas nya badhus. Under onsdagen den 31 januari skrev vi avtal med den entreprenör som ska bygga badhuset. Nya badhuset placeras på nuvarande grusplanen på Kungsbacka sportcenter och beräknas stå klart våren 2020. Planeringsarbetet har pågått länge och äntligen kan vi se fram emot ett nytt badhus.

- Vi har nu skrivit avtal med Betonmast. Dom är nu vår samarbetspartner för byggnationen hela vägen. Det känns jättebra att vi kommit överens och att vi kan sätta igång, säger Lars Nyström, förvaltningschef Service.

Efterlängtat badhus

Nya badhuset blir ett familjebad och en träningsanläggning för besökare och simklubb. Badhuset kommer att innehålla 50-metersbassäng, två undervisningsbassänger, rutschkana, gym, kafé och relaxavdelning. Utanför badhuset byggs en park som välkomnar besökare.

– Nu passerar vi en viktig milstolpe på vägen mot ett efterlängtat nytt badhus. För invånarna kommer det nya badhuset och parken utanför skapa möjligheter till träning och motion men också möjlighet att ta det lugnt, ha det gott och slappna av. För alla som ska lära sig simma ökar vi kapaciteten betydligt och det förstår vi är efterlängtat av Kungsbackaborna, säger Ulrika Granfors förvaltningschef Kultur & Fritid.

Badhuset och Kungsbacka sportcenter är viktiga platser i Kungsbacka kommun. Idrottsområdet är ovanligt centralt placerat och betyder mycket när också Aranäs stadsdel och Kolla Parkstad byggs ut.

På tisdag 6 februari antar kommunfullmäktige detaljplanen för området.

Läs mer på:

Kungsbacka sportcenter

Nytt badhus i Kungsbacka 2020

Projekttävling om konstnärlig gestaltning


Kontakta gärna

Lars Nyström, förvaltningschef Service
0300-83 42 13
lars.nystrom@kungsbacka.se

Ulrika Granfors, förvaltningschef Kultur & Fritid
0300-83 40 98
ulrika.granfors@kungsbacka.se

ANDRA NYHETER OM BADHUSET