Ansök till kommunens stiftelser

Kungsbacka kommun delar årligen ut stipendier som du som privatperson kan söka till. 31 oktober är sista ansökningsdagen för flera av våra stiftelser, och det är dags att skicka in din ansökan.

Kungsbacka kommun förvaltar totalt 16 stiftelser. En del av dem kan privatpersoner söka medel från. Varje stiftelse har olika regler och ändamål som bestäms av den som donerat pengarna. Hur mycket pengar som delas ut beror på avkastningen på stiftelsens kapital respektive år.

Ansök senast 31 oktober

Sista oktober behöver vi ha din ansökan. Läs mer om varje stiftelse och ansök genom att klicka på länkarna nedan.

Stiftelsen Ada Anderssons fond

Bidrag från Stiftelsen Ada Anderssons fond ska gå till vård av och stöd för cancersjuka inom kommunen.

Stiftelsen Arvid och Hildur Anderssons Donation

Bidrag från Stiftelsen Arvid och Hildur Anderssons donation ska årligen användas till utbildning av ungdom och vård av äldre, sjuka eller personer med funktionsnedsättning i Släps församling.

Stiftelsen Ernst och Karin Anderssons Donationsfond

Avkastning från Stiftelsen Ernst och Karin Anderssons Donationsfond ska gå till behövande inom Ölmevalla församling i Kungsbacka.

Stiftelsen Oscar B Johanssons Donation

Gåvor från Stiftelsen Oscar B Johanssons donation ska användas till premier och hjälp för personer som arbetar för och främjar jordbruksnäringen inom Frillesås socken. Läs mer och ansök om gåva ut stiftelsen här.

Kontakta gärna