Att tänka på vid älgjakt

Den 8 oktober började årets älgjakt och då finns det några saker som är extra viktigt att tänka på om du vill vistas i skogen. Klä dig så du syns, håll uppsikt och håll hunden i koppel.

Du behöver inte hålla dig borta från skogen under jaktsäsongen med det är viktigt är att du klär dig så att du syns, gärna med en reflexväst. Ge dig tillkänna för jägarna om du ser ett jaktlag ute, men stör inte jakten. Lämna platsen lugnt. Ofta sätter jägarna ut tydliga varningsskyltar om att jakt pågår, så du lär inte bli överraskad om du stöter på ett jaktlag. Jägarna vet att andra kan röra sig i skogarna och ska ta hänsyn till detta.

Tänk på att den största aktiviteten är under de första två veckorna under älgjakten. Vänta gärna med att plocka svamp under denna period.

Tänk också på att du inte ska ha din hund lös i skogen.