Fokus på vård och omsorg på Kungsmässan

Är du nyfiken på vad det innebär att arbeta med vård och omsorg? Tisdagen 16 oktober arrangeras en heldag på Kungsmässan med syftet att inspirera, sprida kunskap och prata om vård och omsorg. – Vi sätter allt fokus denna dag på världens viktigaste yrke. En framtidsbransch med goda möjligheter till jobb och vidareutbildning, säger processledare Lisa Jönsson, Vård- och omsorgscollege (VOC).

Varje år anordnas Vård- och omsorgscollegeveckan under vecka 42 där man lokalt, regionalt och nationellt sätter fokus på yrken inom vård och omsorg. Syftet är att skapa nyfikenhet och intresse för utbildningar inom branschen. I Kungsbacka har man i år valt att ha en kortare variant av veckan i form av en heldag med aktiviteter på Kungsmässan.

Välkommen till Kungsmässan 16 oktober kl 10-20!

Är du nyfiken på vad det innebär att studera och arbeta inom vård och omsorg?

Flera aktiviteter kommer att anordnas under dagen som visar på hur det faktiskt kan vara att jobba som exempelvis undersköterska eller stödassistent.

- Besökande kommer kunna få prova på allt från att ta blodprov till taktil massage. Det kommer även finnas möjlighet att fika med en intressant person och ställa nyfikna frågor. På plats kommer daglig verksamhet och träffpunkter att sälja alster och godsaker, berättar Lisa Jönsson.

Vård- och omsorgsutbildningar och arbetsgivare inom vården, äldreomsorgen samt individ- och familjeomsorgen deltar i heldagen. Det kostar inget att besöka VOC på Kungsmässan och ingen anmälan krävs. 

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege är inte en skola eller utbildning utan en kvalitetsstämpel som visar på ett nära samarbete mellan arbetsgivare, fackförbund och utbildare. Efterfrågan på välutbildad personal blir allt större och VO-college arbetar med att få fler sökande till vård-och omsorgsutbildningar. På en certifierad utbildning får de studeranden den kompetens som efterfrågas av arbetsgivaren och utbildningen anpassas efter hur verkligheten ser ut. Detta gör att den studerande blir väldigt attraktiv på arbetsmarknaden.

I Kungsbacka kommun kan vi erbjuda utbildningar på gymnasial nivå, Vård-och omsorgsprogrammet och Barn- och fritidsprogrammet med social inriktning på Aranäsgymnasiet, samt lärlingsutbildning på Elof Lindälvs gymnasium. Vuxenutbildningen i Kungsbacka, Hermods och Medlearn, erbjuder också vård- och omsorgsutbildningar.

 

Kontakta gärna

Processledare Lisa Jönsson
0300-83 43 48
lisa.jonsson@kungsbacka.se