Föreläsning om psykisk hälsa och ohälsa

Hur står det till med äldres psykiska hälsa egentligen? Det ska Susanne Rolfner Suvanto föreläsa om när hon gästar Kungsbacka under Psyklyftet 2018.

Den psykiska ohälsan ökar och psykisk hälsa är ett viktigt område som kan vara svårt att prata om. Därför anordnar Kungsbacka kommun, från den 24 oktober till den 26 november, en temamånad som går under namnet Psyklyftet 2018.
Syftet med Psyklyftet är att lyfta frågan om psykisk hälsa och psykisk ohälsa så att vi tillsammans med bidra till att minska tabun och fördomar men också avdramatisera frågan.

Själens ABC
Under temamånaden genomförs 20 olika programpunkter och här finns något för alla oavsett var man är i livet. En av programpunkterna är föreläsningen Själens ABC – om psykisk hälsa och ohälsa som hålls av Susanne Rolfner Suvanto.
Susanne är en av landets främsta sakkunniga inom äldre och psykisk hälsa och psykisk ohälsa. Hon är författare, har varit utredare på Socialstyrelsen, politisk sakkunnig på Socialdepartementet, skribent i tidningarna Äldreomsorg och I din vardag. Hon ansvarade även för utredningen om en Nationell kvalitetsplan för äldreomsorgen.

Äldres psykiska hälsa
Med sin föreläsning vill hon på ett humoristiskt och berörande sätt prata om äldres psykiska hälsa. Det blir en föreläsning om åldrande, psykisk hälsa och ohälsa, att själv drabbas eller att vara anhörig. Föreläsningen vänder sig till alla.

- Jag hoppas att så många som möjligt tar chansen att komma och lyssna på Susanne. Jag tror att föreläsningen kommer att beröra, inspirera och ge en ökad kunskap, säger Lotta Kjellner, utvecklingsledare på Vård & Omsorg och som bjudit in Susanne till Kungsbacka. 

Föreläsningen är på biblioteket Fyren torsdagen den 8 november, klockan 18:30-20:30. Föreläsningen är kostnadsfri och ingen föranmälan krävs.  

Du kan läsa mer om Psyklyftet

Här kan du se mer av Susanne Rolfner Suvanto

Kontakta gärna
Lotta Kjellner, utvecklingsledare
0300-83 38 64
lotta.kjellner@kungsbacka.se