Mystik och folktro i nästa Berättarbar!

Vill du höra om folktro på Västkusten och berättelser om kusliga och tragiska händelser i Kungsbacka och Halland? Temat för nästa Berättarbar är mystik, sägner och folktro. Berättarbaren ingår i projektet Ordet är ditt som finansieras av Kulturrådet.

Ordet är ditt vill lyfta det muntliga berättandet i olika former och innehåller Berättarbaren, en workshop i berättande, biblioterapi och podden Ordet är ditt. Besök facebooksidan Ordet är ditt för att läsa mer om projektet.

Berättarbaren i höst

Berättarbaren 31 oktober klockan 18.30

Nästa Berättarbar 31 oktober har temat ”Sällsamt och mystiskt, häxor och djävulskap – sägner och märkliga berättelser, häxor i folktro och häxprocesser”. På scenen kommer vi höra Ellinor Sjödén berätta om kusliga och tragiska händelser i Kungsbacka och Halland. Viveka Olsson kommer att berätta om häxor och folktro på västkusten. Mer info om Berättarbaren 31 oktober.

Berättarbaren 28 november klockan 18.30

Den tredje och sista Berättarbaren 28 november har en biblioterapeutisk inrikting med temat ”Med pennan och böckerna som medicin – trauman, utmattningssyndrom och psykisk ohälsa”. Kom och lyssna på författaren Anna Sundström Lindmark som är medgrundare till den globala rörelsen Write Your Self och som dessutom är aktuell med den grafiska romanen Vi skulle segla jorden runt, som handlar om en flicka vars pappa tar sitt liv. Till Berättarbaren kommer också Sofia Oldin Cederwall som har erfarenheter av utmattningssyndrom och biblioterapi. Sofia kommer berätta om vilka slags böcker hon kunde läsa och vilka hon inte kunde läsa under sin sjukskrivning.  Mer info om Berättarbaren 28 november.

Workshop 18 november klockan 13

Söndag 18 november anordnas en workshop i berättande i kulturhuset Fyren. Anmäl dig senast 9 november till christina.kall@kungsbacka.se om du vill delta. Mer info om workshoppen

Podden Ordet är ditt

I podden pratar Christina Kall om kultur, samhälle och litteratur med inbjudna gäster. Här hittar du podden. 

 

Kontakta gärna

Christina Kall
christina.kall@kungsbacka.se
0300-83 41 97