Hög tid för pepparkaksbygge

Var med och tävla i den årliga tävlingen Bräckliga bruna byggen. På måndag 26 november börjar inlämningen av bidrag till tävlingen, så nu måste du börja baka.

Snart sprider sig en doft av pepparkaka över hela kulturhuset Fyren. Det är dags för den årliga tävlingen med skapelser av pepparkaksdeg – Bräckliga bruna byggen.

Måndag 26 november börjar inlämningen av bidrag till tävlingen. Du kan lämna in ditt bidrag från måndag klockan 10.00 fram till onsdag 28 november kl 20.00 till vaktmästarna i informationsdisken i Fyrens bibliotek, Borgmästaregatan 6.

Alla får vara med

Både vuxna och barn kan vara med och tävla. Baka tillsammans med dina vänner, din arbetsgrupp, dina kompisar på förskolan, din klass eller lämna in ett eget bidrag. Det kan vara stort eller litet, modernt eller klassiskt – ja det kan föreställa vad som helst och du tävlar i fyra kategorier: Folkets röst, Bästa kreativa barnbygge, Bästa hållbara bygge och Bagarens bästa bygge.

Fler bidrag från vuxna

Bagarens bästa bygge lanserades förra året och är en särskild klass för vuxna, personer över 18 år.

- Vi vet att det finns arkitekter, hemmabagare och duktiga kreatörer runt om i kommunen och vi hoppas att vi får in riktigt många bidrag till vuxenklassen i år, säger Britta Nyström utvecklare konst, publik & pedagogik.

Britta är projektledare för tävlingen och är även medlem i juryn. Övriga jurymedlemmar för Bagarens bästa bygge är konditorer från Bröd & Bakverk och Café Bräckan på naturum Fjärås Bräcka och övriga klasser bedöms av kommunantikvarien och barnbibliotekarier.

Var med och rösta från 29 november

Det är alla besökare i kulturhuset Fyren som röstar på byggena. Kom till Fyren och titta på utställningen och lämna din röst. Röstningslåda finns på plats i utställningen mitt i Fyren från 29 november och är öppen till 12 december klockan 12.00.

Prisutdelning sker i samband med Fyrens traditionella luciafirande torsdag 13 december klockan 17.00, strax innan Kulturskolans luciatåg.

 

Kulturhuset Fyren

Öppettider
Måndag-torsdag 8-20 (bemannat från 10)
Fredag 8-18 (bemannat från 10)
Lördag-söndag 11-15

Besöksadress
Borgmästaregatan 6

Postadress
Box 10071
434 21 Kungsbacka 

Kontakta gärna