Festlig invigning av nya vård- och omsorgsboendet Sandlyckan

I veckan var det dags för den officiella invigningen av Sandlyckan vård- och omsorgsboende. Det nyöppnade boendet ligger i ett nybyggt område i Kullavik.

Byggnationen av Sandlyckan vård- och omsorgsboende startade hösten 2016 och knappt två år senare var byggnationen klar. Nu står det moderna vård- och omsorgsboendet klart i ett nybyggt område i Kullavik där det även finns villor, hyresrätter och bostadsrätter av olika slag.
I början av september började kunderna att flytta in i sina lägenheter på Sandlyckan och onsdagen den 14 november var det dags för den officiella invigningen. 

Marianne Kierkemann (M), ordförande i nämnden för Vård & Omsorg var den som fick äran att klippa bandet, som hölls av Kerstin Karlsson och Elvy Sandqvist som båda bor på Sandlyckan. 

- Det var lite nervöst, men det gick ju bra, konstaterade Elvy Sandqvist, som fyller 99 år på julafton, efter invigningsceremonin.

Värme och glädje
Det är Derome som byggt byggnaden, men det är förvaltningen för service på Kungsbacka kommun som ansvarat för byggprojektet. Kommunen hyr nu byggnaden av Derome. Vid invigningsceremonin invigningstalade därför även Fredrik Hansson (C), ordförande i nämnden för Service samt Patrik Westin från Derome. 

Även enhetscheferna för Sandlyckan, Sandra Nilsson och Anneli Hafström, berättade om verksamheten innan de inbjudna gästerna fick en rundvandring i lokalen och bjöds på kaffe och tårta.

- Det är verkligen en ynnest att få vara med och starta upp ett nytt boende tillsammans med våra fantastiska medarbetare. Vi är alla här för att kunderna ska uppleva kvalitet, värme och glädje i allt vi gör, säger Sandra Nilsson, en av enhetscheferna.

Plats för 60 personer
Boendet består av 60 lägenheter. Varje lägenhet är 32 kvadratmeter med sovrum, pentry och badrum och här finns sex enheter med inriktning både på somatik och demens. Varje enhet har en egen samvaroyta och en matplats och det finns även ett gemensamt tillagningskök.  

Sandlyckan vård- och omsorgsboende har byggts av Derome och det är Petra Strömberg på Fredblad arkitekter AB som ritat byggnaden. Både inredningen och utformningen är utformad för att det ska fungera för personer med demenssjukdom.
Kommunen hyr byggnaden av Derome. 

Spa och aktivitetsrum
I Kungsbacka vill vi att våra invånare ska leva livet, hela livet och visionen för Sandlyckan är att varje dag är lika viktig. Förutom att kunderna har tillgång till spa och aktivitetsrum finns här även en stimulerande trädgård med skogen in på knuten som kunderna kan njuta av. Området bjuder på fina möjligheter för promenader och annan utevistelse.

På boendet arbetar ett 60-tal undersköterskor men här finns även sjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut samt två enhetschefer. 

I Kungsbacka kommun finns totalt elva vård- och omsorgsboenden, varav sju boenden är i kommunal regi och fyra stycken drivs på entreprenad av privata aktörer.

Kontakta gärna
Sandra Nilsson, enhetschef Sandlyckan
sandra.nilsson@kungsbacka.se
0300-83 81 69

Anneli Hafström, enhetschef Sandlyckan
anneli.hafstrom@kungsbacka.se
0300-83 81 70