En hyllning till Astrid Lindgren

Den dagliga verksamheten Kulturverksamheten uppträdde under hösten med sin konsert ”Hyllning till Astrid”. En varm föreställning med hjärta, humor och medryckande sång och musik.

Det är några minuter kvar innan deltagarna ska upp på scenen för att uppträda en sista gång med sin konsert ”Hyllning till Astrid”. I logen är alla färdigsminkade och utklädda till varsin Astrid Lindgren-karaktär, och spända med förväntan. De tycker att det känns både nervöst och roligt, men också lite konstigt att det är den sista föreställningen.

- Gruppen har övat i ett år inför det här och har nu uppträtt under två veckors tid. Så det känns ju såklart lite vemodigt att vi nu ska spela vår sista föreställning. Men det har definitivt varit roligt och uppskattat, säger stödassistent och musikledare Ida Ludvigsen.

En berättelse om vänskap

Kulturverksamheten är en daglig verksamhet för personer med funktionsnedsättning och består av tre olika inriktningar: musik, bild och form, och teater/film. Under året har verksamheten arbetat fram konserten. Gruppen har själva skrivit manus, tillverkat rekvisita och de har även spelat in en kortfilm som spelades upp i början av föreställningen. Man har också samarbetat med den dagliga verksamheten Ejdern, en verksamhet som utför olika hantverksuppgifter, som har sytt alla kläder till föreställningen.

- I början av året fick alla välja varsin karaktär att spela och varsin favoritlåt. Tanken var att ha en hyllningskonsert till Astrid Lindgren. När vi sedan började skriva manuset utvecklades konserten till en rolig berättelse om att de olika karaktärerna möts och blir vänner. Sedan beslutar sig karaktärerna för att starta en musikgrupp ihop: ”Villekulla-bandet”, berättar Ida.

Resultatet blev en underhållande och varm föreställning om vänskap och musik, med Astrid Lindgrens mest älskade karaktärer. Bland annat Pippi Långstrump, Karlsson på taket och Mattis från Ronja Rövardotter, för att nämna några. Konserten har lockat många och de har hunnit uppträda inför familj och vänner, förskolor, elever från Aranäsgymnasiet, Kolla särskola och andra dagliga verksamheter.

Tack Kulturverksamheten för er fina konsert!

Kontakta gärna

Stödassistent Ida Ludvigsen
ida.ludvigsen@kungsbacka.se

Kommunikatör Emma Posner Lindegren
0300-83 51 65
emma.posner-lindegren@kungsbacka.se