Kulturstipendium till Annika Alsenfors

Varje år delar nämnden för Kultur & Turism i Kungsbacka ut kulturstipendium om 10 000 kronor till kulturellt utövande ungdomar. I år är det Annika Alsenfors som får ta emot stipendiet inom området konst.

Diplom och stipendium delades ut i samband med luciafirandet i kulturhuset Fyren.

Annika använder olika tekniker

Annika är 20 år och född och uppvuxen i Kungsbacka. Hon har länge varit intresserad av konst och olika tekniker inom området.  Hon använder både olja, kol, blyerts, akryl och akvarell i sitt skapande. För närvarande studerar hon på Göteborgs Konstskola med inriktning på måleri.
- Med detta stipendium kan jag fortsätta mina studier på Konstskolan och utveckla mina konstexperiment och bygga en portfolio som jag kan använda då jag ska söka vidare till andra högskolor som Valand eller HDK, säger Annika Alsenfors.

Juryns motivering

På ett mycket kreativt och ibland okonventionellt sätt skapar Annika sina verk. Med olika tekniker och material utforskar hon den konstnärliga arenan och med en exakthet sätter hon sin personliga prägel på konsten.
För att kunna fortsätta med sina härliga experiment och skapa en plattform för framtida utbildningar utser juryn härmed Annika till 2018 års kulturstipendiat.

Vem kan söka?

Den som söker ska vara under 26 år och vara född eller/och bosatt i Kungsbacka kommun och tanken är att stipendiet ska uppmuntra ungdomar som utbildar och vidareutvecklar sig inom något av följande konstnärliga områden: musik, teater, dans, konst med konsthantverk, fotokonst, skrivande, film eller design.
Stipendiet delades ut av Maria Andersson, ordförande nämnden för Kultur & Turism, vid det högtidliga luciafirandet på kulturhuset Fyren tisdag 13 december.