Estettreor sätter upp musikal

"En sprakande föreställning med livemusik, skådespel, dans och sång". Så säger esteteleverna själva om sitt avslutande musikprojekt på gymnasiet, en musikal fritt tolkad efter Shrek 2.

Under vecka 6 framför esteteleverna i årskurs 3 på Aranäsgymnasiet sitt musikprojekt Det var en gång på Kungsbacka teater. Föreställningen handlar om ungdomar som påverkas mer av andras åsikter än vad de väntat sig och om att hitta sig själv.  

Repetitionerna startade i september

- Vi startade med repetitioner redan i september och är nu inne en intensiv fas. Det är härligt att se elevernas engagemang och hur de lägger ner sin själ för att musikalen ska bli så bra som möjligt. Vi har utgått från Shrek 2 men gjort om den till det som eleverna tycker är aktuellt, nämligen gymnasievalet och att få välja själv vad och vem man vill vara, säger Åsa Peterson, lärare på Estetiska programmet.

Ensemblen består av 23 elever från Estetiska programmets inriktningar musik, bild samt estetik och media under handledning av lärarna Åsa Peterson, Monica Thorén och Anki Budeng.

Sju föreställningar

Musikalen spelas på Kungsbacka teater och visas som fyra skolföreställningar under dagtid och tre offentliga föreställningar på kvällstid. Biljetter till de offentliga föreställningarna köps på plats. Vuxna 80 kr, studerande 30 kr, barn under 7 år gratis.

Datum och tider

Tisdag 6 februari kl 13 och 19
Onsdag 7 februari kl 13 och 19
Torsdag 8 februari kl 13 och 19
Fredag 9 februari kl 13

Kontakta gärna

Åsa Peterson, lärare på Estetiska programmet
0300-83 34 23
asa.peterson@kungsbacka.se