Kulturskolan på språkcaféet

Till Fyrens språkkafé kommer unga och vuxna varje tisdag för att fika och prata svenska. Förra veckan fick Kungsbacka kulturskola hela Fyren att svänga.

På språkcaféet bjuder biblioteket på fika och ibland är det underhållning och program med olika tema och förra veckan stod några av kulturskolans lärare och elever på scenen. 

Rytmik och sagostunder för de små

Kerstin från kulturskolan fick upp några barn på scenen och tillsammans fick de hela Fyren att svänga med rytmer, klapp och dans.

- Varje fredagar har vi något som heter småbarnsrytmik i Fyren. Det är jag från kulturskolan och Anette från barnbiblioteket som varvar rytmik med sagor, berättar Kerstin från Kungsbacka kulturskola.

Det finns fem olika grupper för barn från nyfödda upp till fyra år. Undervisning är kostnadsfri. Här kan du läsa vårens program för småbarnsrytmiken

Från Damaskus till Kungsbacka

Raghad Sabie Allail bjöd på vacker pianomusik. Hon har tagit pianolektioner i kulturskolan i två och ett halvt år.

Raghad och hennes mamma kom från Syrien för drygt tre år sedan. Hon pluggar natur på Aranäs Gymnasieskola och på fritiden är pianospelning det stora intresset.

- Jag spelar för världens bästa pianolärare en gång i veckan och övar varje dag, berättar Rayhad.

Ett år gratis för nyanlända

Tack vare bidrag från Statens Kulturråd kan vi erbjuda nyanlända barn och ungdomar att vara med i Kulturskolan ett år utan kostnad.

Kungsbacka kulturskola har en egen webbsida med information om alla program och kurser.  

För mer information om kulturskolan, vänligen kontakta: jessica.sjogeren@kungsbacka.se