Kungsbackafamiljer tvåa i Minimeringsmästarna

Två familjer från Kungsbacka delade andraplatsen i tävlingen som gått ut på att under ett år minimera sitt avfall så mycket som möjligt.

Under ett års tid har drygt 30 hushåll i Göteborgs- och Boråsregionen aktivt minskat sina avfallsmängder genom olika utmaningar på teman som matsvinn, textil och kemikalier.

45 procent mindre avfall

Sammanlagt lyckades hushållen minska sina avfallsmängder med 45 procent på ett år. Fyra hushåll delade på andraplatsen, däribland familjen Jagetun (Carina och Amalia till vänster på bilden) respektive familjen Dybeck/Cederlund (Emelie till höger på bilden) från Kungsbacka.

Läs mer om Minimeringsmästarna

Deltagarna har bland annat utmanats i laga mat på rester, dela verktyg med grannen och att kemikaliebanta sitt hem.

Flera kommuner

Bakom Minimeringsmästarna står Ale kommun, Borås Energi och Miljö, Bostadsbolaget, Härryda kommun, Kungsbacka kommun, Kungälvs kommun, Lerums kommun, Marks kommun och Svenljunga kommun.  Arbetet koordineras av Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) med stöd från Västra Götalandsregionen.