Stort intresse för sommarjobb hos oss

Just nu pågår rekryteringen av sommarens semestervikarier. Kommunen har under veckan besökt både Elof Lindälvs gymnasium och Aranäsgymnasiet för att berätta mer om våra semestervikariat under sommaren. Många ungdomar passade på att lämna in en intresseanmälan.

Kungsbacka kommun behöver semestervikarier inom en rad olika yrkeskategorier, däribland inom vård och omsorg. Det kan till exempel handla om att arbeta på ett vård- och omsorgsboende, i hemtjänsten eller som personlig assistent. Under tisdagen stod personal från kommunens bemanningscenter samt vikarieenheten på Aranäsgymnasiet och idag, onsdag, har de varit på Elof Lindälvs gymnasium för att berätta för ungdomarna att de kan söka jobb hos oss.

– Vi tycker att det är positivt att så många ungdomar är intresserade och vill veta mer om de olika jobben. Många tycker det är givande att få jobba med människor. Dessutom är det flexibelt att arbeta som vikarie eftersom det finns en stor variation på arbetsplatser och uppgifter, säger Jennie Karlsson på bemanningscenter.

Sonja Svensson på vikarieenheten instämmer:

– Som vikarie kan man skaffa sig bred erfarenhet då du kan jobba på flera arbetsplatser och inom olika områden. Många vikarier arbetar till exempel både som personlig assistent och på förskolan.

Den som vill sommarjobba inom kommunen måste ha fyllt 18 år när sommarjobbet börjar och för den som inte är svensk medborgare krävs ett arbetstillstånd.

Många ungdomar ville söka

Abdi Hamud läser på Samhällsprogrammet och är en av de ungdomar som stannat vid montern för att lära sig mer:

– Jag vill få mer erfarenhet av att jobba inom vård och omsorg. Jag älskar att jobba med människor och i framtiden vill jag arbeta som socionom, säger Abdi Hamud.

Tre tjejer som läser på Naturprogrammet, Emelie Andersson, Jennifer Krogh och Isabelle Svensson, passade på att lämna varsin intresseanmälan när kommunen besökte Aranäsgymnasiet.

– Jag tycker alla jobb verkar bra, men det hade varit extra roligt att få jobba på förskolan, säger Emelie Andersson.

Ungefär 800 personer kommer behöva anställas under semestertiden för att täcka upp när den ordinarie personalen har ledigt. Vi söker många olika kompetenser, åldrar och personligheter. Är du eller någon du känner intresserad av att söka?

Här kan du läsa mer om hur det är att sommarjobba hos oss eller hur du söker! 

Kontakta gärna

Bemanningscenter
bemanning.rekrytering@kungsbacka.se

Vikarieenheten Vård & Omsorg
0300-83 66 66
vikarieenheten.vardomsorg@kungsbacka.se