Ung företagsamhet i fokus på Frukostklubben

Frukostklubben genomförs av Kungsbacka kommun i samarbete med företag och organisationer som vill vara med och sätta agendan för de näringslivsfrågor som lyfts i Kungsbacka.

Torsdag 8 februari har Frukostklubben ett extra fokus på Ung företagsamhet. Är du företagare eller UF-lärare? I så fall är du välkommen till Matverket, Kraftvägen 2, klockan 7.45-9.30.

- Genom att lyfta de goda effekterna hoppas vi på att stärka engagemanget kring UF hos det lokala näringslivet men även låta besökarna inspireras av ungas driv och företagsanda, säger Emelie Gunnarsson, utvecklingsledare på Kungsbacka kommun.

På plats denna morgon finns Simon Arvidsson, entreprenören som har gått hela vägen från att driva UF-företag på gymnasiet till att vara drivande ägare i apputvecklingsbolaget Kicksort. Företaget har på tre år vuxit från en till 24 anställda med kontor i Stockholm och Göteborg, och siktar i framtiden på att öppna ytterligare ett kontor i San Fransisco.

I miniexpon hittar du flera spännande UF-företagare, bland annat Ascott UF som vann den lokala deltävlingen Årets UF-företag. Du får också möjlighet att träffa Hedeskolan som brukar tävla i First Lego League. I år har laget ”Oneinamillion”, som enda svenska lag, gått vidare till världsfinalen i Estland i sommar.

Ung företagsamhet ger varje år 200-300 gymnasieelever i Kungsbacka möjligheten att starta, driva och avveckla ett företag. Tidigare erfarenheter visar att av dessa elever kommer 75 stycken i framtiden att starta ett eget företag. I genomsnitt kommer de också att anställa ytterligare fyra personer. 

Läs mer om Frukostklubben och hur du anmäler dig