Företagsvecka för dialog

Kungsbacka toppar företagsamheten i Halland i flera olika kategorier, bland annat nyföretagsamheten och överlevnadsgraden. Vi jobbar också för ett företagsklimat i toppklass där Kungsbacka kommun ska bli bäst i Västsverige. Därför genomförs under vecka 12 en företagsvecka för en närmare dialog med företagare.

En ny rapport från Svenskt Näringsliv visar flera positiva resultat för Kungsbackas företagsamhet. Kungsbacka är den mest företagsamma kommunen i Hallands län, som i sin tur är fjärde bästa län i Sverige. Överlevnadsgraden i Halland ligger klart över riksgenomsnittet och ser man till nyföretagande ligger länet näst högst efter Stockholms län; Kungsbacka ligger i båda dessa mätningar som den bästa kommunen i länet.

”Vi jobbar för Västsveriges bästa företagsklimat”

För att ta vara på och uppmuntra företagsamheten som finns satsar nu kommunen på ett bättre företagsklimat. Som ett startskott för arbetet genomför Kungsbackas näringslivsenhet en företagsvecka, där allt fokus ligger på dialog med företag i kommunen och samtal om företagsklimatet. Flera dialoginsatser är inplanerade under hela veckan i form av företagsbesök och lunchmingel. Arbetet med företagsbesök fortlöper hela tiden men tanken med företagsveckan är att ta ett krafttag och bland annat lyfta flera av de företagare som inte tidigare inte haft en lika nära kontakt med kommunen.

– Vi jobbar för Västsveriges bästa företagsklimat och ett steg i det är att träffa ännu fler företagare för att lyssna på deras utmaningar och hur vi som kommun kan bidra, säger Elinor Filipsson om satsningen, näringslivschef på Kungsbacka kommun.

Att lyssna in och diskutera kring hur det är att driva företag i Kungsbacka och vad som kan bli bättre hjälper kommunens arbete anpassas bättre efter företagens behov. Ett gott företagsklimat underlättar för företagare att starta, driva och utveckla framgångsrika företag. I en miljö där företag kan växa skapas fler arbetstillfällen, företagsklimatet är därför en viktig del av kommunens arbete. Företagsveckan äger rum mellan 19-23 mars och sätter tonen för arbetet med företagsklimatet som fortsätter under resten av året.

Starta, driva och utveckla företag i Kungsbacka