Bra vibrationer när Dagomsorgen ordnade allsång

Det var minst sagt bra vibrationer inne i Elektronen när Dagomsorgens medarbetare ordnade allsång för sina gäster. Ett 100-tal personer var på plats för att ta ton tillsammans med artisterna Åsa och Ulf Nomark. .

I onsdags ordnade Dagomsorgens alla fem enheter tillsammans allsång på Elektronen, med efterföljande gofika. Det drog fullt hus och tillsammans med de lokala artister Ulf och Åsa Nomark från Vallda så sjöng Dagomsorgens gäster sig igenom låtar som Dans på Brännö brygga, Bra vibrationer och Idas sommarvisa. Texterna visades dessutom på storskärm så att alla skulle kunna hänga med i låtarna.

- Allsången är en trevlig avkoppling, en rolig grej i vardagen. Jag tycker om musik väldigt mycket, säger besökaren Bertil Lindbom från Kullavik.

Även besökaren Kerstin Olsén från Vallda vad nöjd med dagen.

- Det är väl trevligt med allsång. Vi har det jättebra på Dagomsorgen och det allra bästa är vänligheten, från personalen. Det är något väldigt fantastiskt, säger Kerstin Olsén som får medhåll av Bertil.
- Det är super, säger han.

Fem enheter med Dagomsorg

I Kungsbacka kommun finns fem enheter för Dagomsorg, två av enheter är för personer med långvarig fysisk nedsättning medan övriga tre enheter vänder sig till personer med demenssjukdom. För att få ta del av Dagomsorgens verksamhet krävs ett biståndsbeslut.

- Vårt motto är att se till personen och inte till sjukdomen, säger Therese Jakobsson som arbetar på Sollidens Dagomsorg.

Syftet är att skapa en meningsfull vardag i en hemlik miljö men det ordnas också olika aktiviteter så som promenader och matlagning. Nu var det första gången som alla enheterna gjorde en gemensam aktivitet av det här slaget.

- Vi har bara varit på bio tillsammans tidigare men nu kände vi att vi skulle göra något annat och det är ju många som tycker musik. Jag tror att det är många som tycker att det är roligt att träffas i lite större sammanhang, säger Therese Jakobsson.

Välkända låtar

De bestämde sig för att bjuda in Åsa och Ulf Nomark.
- Jag var på en sing–a-long med Nomarks med jobbet och kom och tänka på dom när detta kom på tal. Vi har skickat in några önskemål om låtar men annars är det viktigaste att det är välkända låtar så att alla kan sjunga med, säger Sofia Ahlstrand som arbetar på Näckrosens dagomsorg.

Nomarks var laddade inför uppdraget.

- Det är alltid jätteroligt att komma ut så här. Det är härliga människor, sång och glädje. Så som vanligt blir det säkert väldigt, väldigt roligt, sa Åsa Nomark innan hon och Ulf steg upp på scenen.

Kontakta gärna
Therese Jakobsson, Dagomsorgen Soliden
0300-83 82 34