Hedeskolans tankar om nya badhuset

Barn och elever på Hedeskolan, årskurs F-1 Valen har arbetat med temat vatten. I samband med att ett nytt badhus ska byggas väcktes nyfikenhet och tankar sattes igång hur ett sådant kunde se ut på insidan. Det kom förslag på bland annat linbana, discolampor i poolen och palmer.

Lärarna Madeleine Eriksson, Therese Åkerberg och Annika Johansson på Hedeskolan berättar att eleverna hade många bra idéer om hur ett badhus kunde se ut på insidan. I smågrupper gjordes skisser utifrån tankarna och sedan fick de bygga modeller utifrån skisserna. Fotona på modellerna och deras beskrivande texter skickades sedan till kommunens projektansvariga för bygget av det nya badhuset.

Linbana, akvarium och trampolin

Här delar vi med oss av några av elevernas tankar och kreativa byggen. Leon, Livia, Lisa och Herman presenterade denna idé:

– Vi har en idé om att det ska gå en linbana över en pool där man kan släppa taget och landa i vattnet. Det ska även stå en fontän i poolen. På en vägg ska det finnas högtalare och en klättervägg där man också kan släppa och landa i vattnet. På en annan vägg ska det finnas ett inbyggt stort akvarium och ett litet café där man kan slappna av och titta på de fina fiskarna i akvariet.

Några av barnen tyckte det kunde byggas en stor pool med palmer som står utplacerade. Det ska även finnas en trampolin och rutschbana i poolen med en liten bro över poolen. Bredvid ska det vara ett café.

Fontän, discolampor och vattenrutschbana

Andra kreativa förslag som kom fram var fontän i poolen och lampor som ändrar färg. Det ska även finnas discolampor i taket och musik så man kan ha kalas med disco och dans i en del av badhuset.

Två elever önskade att det byggdes en spiralformad vattenrutschbana som går ut i en liten pool. Den ska börja med en gul bananformad böj som fortsätter i en nedåtgående spiral ner i vattnet och den ska heta ”Banantoaletten”.

–Vi fick återkoppling från projektansvariga för badhuset. De tackade för att vi delade med oss, men planeringen för hur det kommer att bli är klar. De berättade att vissa av våra elevers idéer redan är med i planeringen. Våra elever blev väldigt glada för återkopplingen och ser med spänning fram emot det nya badhuset och området runt omkring, berättade Madeleine Eriksson, lärare F-3 Hedeskolan.

Beräknas stå klart våren 2020

Det nya badhuset kommer att ha träningsanläggning med 50 meters bassäng och bad med familjeinriktning. Det kommer även finnas gym och relaxavdelning samt en park utanför. Badhuset beräknas stå klart våren 2020.

Här kan du läsa mer om de nya nya badhuset, artikel från dem 6 april 2018.
Nytt badhus med både familjebad och träningsanläggning

Kontakta gärna
Hedeskolan, via Madeleine Eriksson, lärare F-3 Hedeskolan eller kommunikatör Caroline Bjärlestam, Förskola & Grundskola.
caroline.bjarlestam@kungsbacka.se