Kommunledningen på besök hos Music Tribe – ett diskret och högljutt företag

Representanter från kommunledningen tillsammans med Näringslivsenheten besökte Lab-gruppen – eller Music Tribe och fick ta del av företagets spännande och expansiva utveckling. Kanske har du inte sett dem tidigare, men det är möjligt att du har hört dem.

Kommunledningen och Näringslivsenheten var under torsdagen 26/4 och besökte Kungsbackabaserade Lab-gruppen, som startade i Kungsbacka 1979 och har idag 92 anställda. Företaget tillverkar och utvecklar ljudförstärkare och transformatorer som används på konsertarenor och på turnéer. Stor del av samtalen handlade om företagets utveckling och vilka utmaningar de stöter på i sin bransch. Kompetensförsörjning är en ständig utmaning där bland annat kompetens inom elproduktion är något de efterfrågar. 

En expansiv resa

Under besöket fick kommunens representanter höra om berättelsen om företagets expansiva resa. Företaget som är baserade i Kungsbacka och idag har produktion över hela världen, den senaste fabriken byggdes i Kina under 2017 och sysselsätter cirka 3000 personer. Tillförlitlighet och kvalitét är två av de viktigaste egenskaperna i företagets produkter, och som Anders Ingemarsson, tf. VD för Lab-gruppen, säger är grunden till företagets framgång. 

Företagsbesök en av de insaster näringslivsenheten arbetar med för att uppnå sina mål och arbeta för ett gott företagsklimat i Kungsbacka. Läs mer om detta här.