Nu vårstädar vi Kungsbacka

Nu är det dags att vårstäda Kungsbacka. Ni som tidigare har anmält er kan nu hämta säckar och material i stadshuset.

Alla skolor, förskolor och föreingar som före 25 mars anmälde sig till Håll Sverige Rent kan hämta säckar och och material i stadshusets entré från och med vecka 15 och till och med vecka 17. 

Lämna skräpet

Om ni har möjlighet så ser vi gärna att de skolor förskolor som själva kan ta hand om det insamlade skräpet via ordinarie sophämtning eller besök på närmaste återvinningscentral, gör så. Återvinningscentralerna kommer att vara informerade att under vecka 16-19 kostnadsfritt (utan att du behöver dra ditt återvinningskort) ta emot vita och gula Håll Sverige Rent-säckar, samt grå kampanjsäckar märkta med Kungsbacka kommun. 

Ni kan också samla kampanjsäckarna i anslutning till ett vanligt grönt sopkärl. Kommunens renhållningsentreprenör Ragn-Sells hämtar dem i samband med ordinarie hämtning av hushållsavfall, det vill säga normalt inom två veckor. 

Observera att Ragn-Sells hämtar endast de vitgula Håll Sverige Rent-säckarna, samt grå kampanjsäckar märkta med texten Kungsbacka kommun. Max vikt per säck är 15 kilo, tyngre säckar hämtas inte (fördela vikten i flera säckar).

Sista vecka när vi hämtar kampanjsäckar är vecka 19.

Vi plockar skräp

Traditionsenligt inbjuds tjänstemän och politiker från Teknik och Miljö & Hälsoskydd till den årliga skräpplockningen 25 april. Då går vi ut i och kring centrala Kungsbacka och plockar skräp i några timmar.

Mer information finner du under Dokument och Länkar nedan.

Kontakta gärna

Jan Falebjörk
Förvaltningen för Teknik, Avfall & Återvinning
0300-83 88 93
jan.falebjork@kungsbacka.se