Vi byter IT-system för vår e-tjänst för barnomsorg

Bytet innebär att du som vårdnadshavare från och med den 23 april behöver lägga in ditt barns schema på nytt även om du nyligen ändrat det.

Vi byter IT-system för vår e-tjänst för barnomsorg. I det nya systemet hittar våra vårdnadshavare sina ärenden och tjänster som vanligt men med ett ändrat utseende.

Bytet innebär dock att vårdnadshavarna som använder e-tjänst för barnets schema behöver registrera det i den nya e-tjänsten, även om de nyligen lämnat in det.

Från den 23 april kan schemat registreras på nytt. Alla vårdnadshavarna får information om vad de behöver göra via ett utskick i Unikum.

- Vid övergången till det nya systemet är det inte möjligt att föra över schemauppgifterna per automatik, säger Hanna Leissner, projektledare. Eftersom det är viktigt för arbetet med planering av verksamheten att barnens schema finns registrerade på ett och samma ställe är vi tacksamma för om detta görs så snart det är möjligt.

Det går givetvis att även göra andra ändringar i uppgifterna i nya e-tjänsten, till exempel ändra inkomst och kontaktuppgifter

Upphandling för god digital arbetsmiljö

Övergången till nytt IT-system är en del i ett verksamhetsutvecklingsprojekt med upphandling av system inom Förskola & Grundskola & Gymnasie & Vuxenutbildning. Syftet är bland annat att skapa en god digital arbetsmiljö och förenklad administration.

Mer information

Via länken nedan hittar du mer information om att anmäla behov av förskoleplats och ändra schema i vår e-tjänst.

Anmäl behov av barnomsorg