50-talsdoftande folkparksfest på vård- och omsorgsboende

Kunder, anhöriga och medarbetare strålade i kapp med solen när Åsa vård- och omsorgsboende ordnade folkparksfest. Här bjöds bland annat på livemusik, dans och sju sorters kakor. Allt i sann 50-tals anda.

Det var i torsdags i förra veckan som Åsa vård- och omsorgsboende för en eftermiddag förvandlades till Pöla Gustafs Folkpark. Det var andra året i rad som boendet anordnade folkparksfesten men i år var även anhöriga och boende på Löftagårdens vård- och omsorgsboende samt Måhaga vård- och omsorgsboende inbjudna.

Uppskattat av anhöriga

I år var temat 50-tal och det syntes bland annat på alla medarbetare som klätt upp sig i tidstypiska kläder. Inne i folkparken kunde besökarna lyssna till livemusik, dansa i paviljongen, äta korv i Pölagrillen, fika med sju sorters kakor och pröva lyckan på exempelvis chokladhjulet och bollkastning. Det var även 50-tals bilar på plats som man kunde kika på eller provsitta.
Två av besökarna var Ulla-Britt Hansson, som bor på Åsa vård- och omsorgsboende, och hennes dotter Ulrika Asklind som njöt av en glass i solen. 

- Det här är la gött med solen och det är roligt med folk, konstaterade Ulla-Britt Hansson.
- Jag tycker att detta är jättemysigt med musiken och att personalen klär ut sig och anordnar allt. Det är väldigt uppskattat av oss anhöriga, säger Ulrika Asklind. 

Idé från medarbetare

Idén till folkparksfesten kläcktes av en medarbetare efter att hon lyssnat på kundernas samtal.
- Många seniorer pratar mycket om hur det var i deras ungdom, när de cyklade till folkparken. Det handlar om att väcka minnen till liv och vi hade en fantastisk dag tillsammans. Det var väldigt lyckat bjuda in anhöriga, säger Susanne Törnberg-Gårdström, enhetschef på Åsa vård- och omsorgsboende.


- Det var så roligt att se alla som kom hit och förgyllde festen. Det är verkligen medarbetarnas förtjänst att det blev så bra, de har jobbat med detta i månader, säger Katarina Sollin, enhetschef på Åsa vård- och omsorgsboende.

Medskapande arbetsplatskultur

Helene Ljungqvist, verksamhetschef för boende och hemsjukvård i Kungsbacka kommun, var på plats och minglade med besökarna och arrangörerna.
- Idén kommer från en medarbetare och detta är verkligen ett bevis på medskapande med kundfokus, där alla kan vara med och som leder till en fantastisk verksamhet. Festen blev verkligen jättelyckad och det är tack vare våra duktiga medarbetare och chefer, säger Helene Ljungqvist.

På vår Facebooksidan finns en film från festligheterna. 


Kontakta gärna:
Katarina Sollin, enhetschef Åsa vård- och omsorgsboende
katarina.sollin@kungsbacka.se
0300-83 38 06


Susanne Törnberg-Gårdström, enhetschef Åsa vård- och omsorgsboende
susanne.tornberg@kungsbacka.se
0300-83 38 05