Kungsbacka näst bästa platsen att bo på för barnfamiljer

För trettonde året presenteras vinnarna i den stora kommunrankingen "Här är det bäst att bo". Kungsbacka kommun tog hem andrapriset i kategorin för barnfamiljer och rankas därmed näst högst i landet som boendekommun för familjer med barn.

Rankingen görs i samarbete med professor Charlotta Mellander och hennes forskargrupp vid Internationella Handelshögskolan i Jönköping. Man tittar sammantaget på hur mycket livskvalitet en person får för pengarna i förhållande till kommunens bostadspriser. Sett till den totala sammanställningen klättrade Kungsbacka också från 28:e till 24:e plats.

- Jag gratulerar alla invånarna till priset. Det är roligt att få ett kvitto på att Kungsbacka är en attraktiv kommunen att bo i speciellt för barnfamiljer, säger Hans Forsberg, kommunstyrelsens ordförande.

Kontakta gärna

Emma Kjernald, Chef Samhällsbyggnadskontoret
0300-83 78 70
emma.kjernald@kungsbacka.se