Nu startar Kungsbacka Arkitekturpris 2018

Nu startar årets upplaga av Kungsbacka Arkitekturpris. Tävlingen är indelad i de två kategorierna bostadshus och stadsmiljö. Du kan vara med och påverka genom att föreslå kandidater och senare i sommar rösta fram vinnarna.

Kungsbacka Arkitekturpris hålls av Byggnadsförvaltningen och har funnits sedan 1993. De två senaste åren har pris delats ut till både bostadshus och stadsmiljö. Senast vann en privatbostad i Vallda och en damm- och vattenkanal i Kolla Parkstad. Kungsbackas invånare avgör senare i sommar vilka två objekt som vinner årets priser. Förra året var det närmare 700 personer som deltog i röstningen.

-Det är väldigt bra att vi har denna tävling för att lyfta fin arkitektur i Kungsbacka. Och att vi har många invånare som engagerar sig i tävlingen är fantastiskt, säger stadsarkitekt Lennart Dahlberg.

Just nu pågår arbetet med att ta fram kandidater till årets tävling. Och Byggnadsnämnden vill ha allmänhetens förslag på tänkbara kandidater.

Föreslå kandidater

Var med och föreslå kandidater som du vill se tävla om Kungsbacka Arkitekturpris. Du kan nominera till kategorin bostadshus och kategorin stadsmiljö. Det deltagande objektet ska vara färdigställt inom de fem senaste åren.

Skicka in ditt förslag med en bild och kort motivering till info@kungsbacka.se senast 28 maj.

Prisutdelning

Prisutdelningen kommer att ske på Tjolöholms slotts skördefest 5-7 oktober. Innan dess ska röstningen vara och det är ni som bor i Kungsbacka som är med och utser vinnarna.

Läs mer om Kungsbacka Arkitekturpris på www.kungsbacka.se/arkitekturpris

 

Kontakta gärna

Alexandra Bulat, projektledare
0300-83 46 73
alexandra.bulat@kungsbacka.se