Nya markeringar i Kungsbackaskogen

De efterlängtade markeringarna till spåren i Kungsbackaskogen fick stå på plats bara under några dagar innan någon var där och slängde bort dem.

Bättre uppmärkning av spåren i Kungsbackaskogen har länge varit ett önskemål från alla som springer och promenerar i skogen. Och i våras fick Kungsgruppen i uppdrag av förvaltningen för Kultur & Fritid, att märka upp spåren i den ibland svåra terrängen.

Gruppen har jobbat och producerat stolpar och skyltar hela våren och i förra veckan var det dags att sätta ut dem. Men de hann bara vara upp i knappt ett dygn innan någon var där och ryckte bort dem och slängde in dem i skogen.

Ogjort arbete

Lite ledsna, men fortfarande med energi, satte gruppen upp stolparna igen. Men återigen slängdes stolparna bort dagen därpå.

- Det är jättetrist med detta sabotage. Det är ett stort arbete som ligger bakom både produktionen av material och att sätta ut allt vid spåren, säger Håkan Linderstam, utvecklare på Fritid & Folkhälsa.

- Nu måste de ta fram nytt material, så uppmärkningen kommer att bli försenad. Sabotaget är polisanmält, säger Håkan.

Skyltar i hela kommunen

Kungsgruppen, som ingår i Daglig verksamhet, håller sedan några år tillbaka på med bland annat röjning och iordningsställande av Hallandsleden och uppmärkning av olika cykelspår runt om i kommunen.

Hör av dig

Har du hört eller sett något i Kungsbackaskogen som kan leda oss och polisen på rätt spår? Eller har du några andra tips eller förslag på bra aktiviteter för Kungsgruppen är du välkommen att kontakta Håkan Linderstam, enligt nedan.

På bilden ser du några av medlemmarna i Kungsgruppen, från vänster: 

Aloma Svensson, Christer Frick, Fredrik Stridh, Edvin Daal, Calle Ljunggren. De tre längst bak från vänster: Fredrik Wilson, Joachim Johansson, Anton Sjösvärd. 

Kontakta gärna