Sommarlovskort till elever

Sommaren 2018 får de elever som går ur årskurs 6-9 i grundskolan eller årskurs 1-2 på gymnasiet fria resor med kollektivtrafik. Sommarlovskortet gäller 1 juni till 31 augusti.

Det fria sommarlovskortet var mycket uppskattat bland de elever som tog del av det sommaren 2017. Och i år får elever kortet igen. Sommarlovskorten delas ut via skolorna och gäller 1 juni till och med 31 augusti. Eleverna får fria resor dygnet runt inom Västra Götaland, Kungsbacka kommun och delar av Varberg.

Statligt beslut

Sommarlovskortet är ett statligt beslut och gäller för samtliga kommuner. Varje kommun får beställa korten och ansvara för att korten delas ut till eleverna. Regeringen har också beslutat vilka årskurselever som får kortet.

-Det här är en väldigt bra satsning för våra elever. Många får möjlighet att resa under sommaren som de kanske inte hade kunnat göra annars, säger infrastrukturspecialist Agneta Nordström.

Här gäller kortet

Mellan den 1 juni och 31 augusti kan eleverna åka fria resor med Västtrafik i Kungsbacka och hela Västra Götaland. Kortet gäller även på 615 och 777 till Varberg. Kortet gäller dygnet runt.

Så får eleven sitt kort

Sommarlovskorten delas ut via skolorna i kommunen och eleven får information från sin skola om när och hur. De elever som går i skola på annan ort får också sommarlovskort. De hämtar ut sina kort i kommunens kundcenter Kungsbacka direkt i stadshusets entré.

Mer information

www.kungsbacka.se/sommarlovskortet