Ungdomar gör sommarturné i Kungsbacka

I sommar arrangerar ungdomar i Kungsbacka en turné på tre olika platser i kommunen. Marianne Bartholdsson och Madeleine Jonasson, ungdomskonsulenter i kommunen, är initiativtagare till projektet.

– Vi har hört av ungdomar att de skulle vilja att det händer någonting roligt under sommarmånaderna i Kungsbacka. Speciellt i ytterområdena är längtan efter ”happenings” stor. Där föddes idén om en sommarturné, säger Marianne Bartholdsson.

Together – En turné av och med ungdomar

Det är ungdomarna som ska arrangera, planera innehållet och uppträda. De har själva valt namnet på turnén som ska heta Together-turnén.

Under våren får de lära sig allt som har med event att göra, marknadsföring, ljud- och ljusteknik, säkerhet och projektplanering. Alla står inte på scen, utan delar upp sig uifrån intresse kring olika ansvarsområden.

De som vill får handledning i olika konstnärliga uttryck och möjlighet att scenrepa på Elektronen i Kungsbacka. Varje deltagare får vid projektets slut med sig ett komptensbrev som beskriver vad hen lärt sig under projektets gång.

Intresset har varit stort och vid första informationsträffen var det 27 anmälda. Alla går in i projektet med olika kunskap och erfarenhet. En av de som ska vara med är Matina Kivinarju Ström som ska börja årskurs 8 på Hedeskolan. Hon gillar musik och sjunger och dansar.

– Jag ville ha något att göra som jag kanske kan fortsätta med sedan och hoppas på att det blir massa kul och att jag lär känna nya personer, säger Matina.

En annan deltagare är Johan Roos, 22 år. 

– Jag anmälde mig när jag fick tips om turnén av personalen på Elektronen. Jag ville hitta något att göra under sommaren och testa något nytt, säger han.

Turnéstopp i Kungsbacka, Åsa och Onsala

Fyra turnéstopp är planerade:

  • Kungsbacka torg 19 juli
  • Åsa centrum 26 juli
  • Onsala/Gottskär 9 augusti
  • Teaterparken under Urban summer, 18 augusti

Kontakta gärna