Sommarkollo för seniorer

Vid havet i Smarholmen råder det under denna vecka full aktivitet med allsång, målning, poängpromenader och midsommarfirande. Det är Träffpunkterna som flyttat ut sin verksamhet till Smarholmen och resultatet är ett sommarkollo för seniorer.

Under flera år har Träffpunkterna, som är erbjuder social samvaro och aktiviteter för kommunens seniorer på flera platser runt om i kommunen, flyttat ut sin verksamhet under ett par dagar varje sommar. I år arrangeras veckan åter på Smarholmen och i måndags gick startskottet.
Varje dag arrangeras flera olika aktiviteter, som exempelvis poängpromenad, sittgympa, musikframträdanden, handmassage och så klart fikastunder. Veckan avslutas på torsdag med ett midsommarfirande.

Havet och luften

- Det bästa med att vara på Smarholmen är havet och luften, att kunna vara utomhus och promenera i området. Och blir det riktigt varmt kan man ju faktiskt gå ner och bada, säger Lotta Berntsson, som arbetar på Träffpunkten i Älvsåker och Onsala. 

Många seniorer var på plats redan under måndagsförmiddagen för att delta i allsången och gå poängpromenad. En av dom var Ulla Aspestedt som ofta besöker Träffpunkten City.
- Träffpunkten betyder rätt mycket för mig. Det betyder att jag har någon att gå och fika med, det är ett sällskap helt enkelt. Det är jätteroligt att komma hit till Smarholmen och komma ifrån stan lite grann, säger Ulla Aspestedt.

Redo att ta ton

Ellinor Einarsson, Ingrid Ståhl och Vivianne Lindh går alla regelbundet på Träffpunkten i Onsala. Nu var de på plats för att hålla i allsångsstunden tillsammans med andra seniorer.
- Här får man både träffa folk som man känner men också nya bekantskaper eftersom det är folk från alla Träffpunkter. Det är trevligt att de kan ordna detta, det var saknat förra året när det inte var, säger Ellinor Einarsson. 

Efter veckor av värme och sol var det desto blåsigare och kyligare i måndags. Men det hindrade inte Erik Christiansen och Tency Wallentin från att gå poängpromenaden längs havet. De är sambos och deras kärlekshistoria började just på Träffpunkten för snart sex år sedan.
- Vi satt och pratade och olika saker och jag berättade at jag ofta promenerade vid Näsbokrok, minns Erik Christiansen.
- Jag följde med och promenerade och sen blev det mer och mer att vi träffades, berättar Tency Wallentin.

Spelar kort med vänner

De brukar besöka Träffpunkten ungefär tre, fyra gånger i veckan och de har även goda vänner som kommer dit och som de kan spela kort med.
- Det finns många, särskilt äldre damer, som suttit ensamma men när de kommer till oss på Träffpunkten så lever de upp, säger Erik. 

Annette Ringström, som arbetar på Träffpunkten i Frillesås, tycker att det är fantastiskt att få vara med att arrangera veckan, som är mycket uppskattad av både kunder och medarbetare.
- Det är som ett kollo för seniorer. Här kan man träffa andra från andra Träffpunkter och vi har aktiviteter som passar både ute och inne, säger Annette Ringström. 

Här kan du läsa mer om Träffpunkterna.


Kontakta gärna:
Elisabet Nordin, samordnare Träffpunkterna
elisabet.nordin@kungsbacka.se
0300-83 86 26